موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک یا پویانمایی هنری گرافیکی است که با استفاده از تصاویر متحرک و ترکیب صدا به انتقال پیام در قالب ویدئو پرداخته می‌شود. در حوزه های مختلفی چون تیراژ سریال‌ها، ویدئوهای بازاریابی و آموزشی از موشن گرافیک استفاده می‌شود.

موشن گرافیک (Motion Graphics) که یکی از خدمات طراحی گرافیک محسوب می‌شود، در لغت به‌معنای پویانمایی و در اصطلاح به معنای طرح‌های گرافیکی متحرک است که با ابزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ یا ایلاستریتور ساخته می‌شود. ویدیوی موشن گرافیک یک پیام و محتوای تبلیغاتی را در قالب ویدئو چند ثانیه‌ای به دیگران منتقل می‌کند. در واقع، موشن‌گرافیک نوعی انیمیشن است که طرح‌های ثابت را در قالب‌های دو یا سه بعدی به تصاویر متحرک تبدیل می‌کند و گاهی اوقات از صدا نیز در تولید آن‌ها استفاده می‌شود. اما موشن گرافی تفاوت‌هایی با انیمیشن دارد و آن تفاوت این است که انیمیشن معمولا داستانی است درحالی‌که موشن‌گرافی درون مایه تبلیغاتی دارد. در تعریفی ساده و خلاصه موشن گرافیک که به آن موشن گرافی نیز گفته می‌شود، به معنای حرکت دادن نقاشی و طرح‌های گرافیکی است.

موشن گرافیک چیست؟

تاریخچه موشن گرافیک

استفاده از موشن گرافی‌ها یا انیمیشن‌های گرافیکی متحرک از اوایل دهه 1800 شروع شد. والتر روتمان، سینماگر آلمانی، با استفاده از اشکال و فرم‌های مختلف، فیلم‌های انتزاعی می‌ساخت و اولین فیلم شناخته شده‌ای که در ساخت آن از موشن گرافیک استفاده شد را تولید کرد. افراد دیگری چون جان ویتنی در فیلم‌های آلفرد هیچکاک از موشن گرافی استفاده می‌کرد. سائول باس نیز در توسعه موشن گرافیکی در ساخت تیراژ فیلم نقش زیادی داشته است.در دهه 1940، موشن گرافیک از طریق کارهای تجربی اسکار فیشینگر و نورمن مک لارن متولد شد.

چرا از موشن گرافیک استفاده کنیم؟

با توجه به گسترش استفاده از موشن‌گرافیک، سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح می‌شود، دلایل و اهمیت استفاده از موشن گرافیک توسط بسیاری از افراد و سازمان‌ها، سوالی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. به همین دلیل، دلایلی را که باید از موشن‌گرافیک برای کسب و کار خود استفاده کنید را ارائه می‌دهیم.

برند خود را در ذهن افراد حک کنید

به‌دلیل ماهیت بصری موشن‌گرافیک، تعامل بینندگان با فعالیت شما آسان‌تر می‌شود. بنابراین، در صورتی‌که ویدیوی شما به شیوه‌ای بسیار جذاب و سرگرم‌کننده ارائه شود، شانس شما برای جذب مخاطب بیشتر خواهد بود.

ایده‌های پیچیده را به‌صورت بصری نشان دهید

بسیاری از شرکت‌ها به بیش از چند ثانیه نیاز دارند تا محصولات خود را برای مخاطبان هدف خود توضیح دهند. وقتی ایده‌ای برای محصول یا خدماتی دارید که توضیح آن با کلمات دشوار است، یک کلیپ کوتاه با استفاده از موشن‌گرافیک می‌تواند ماهیت پیچیده آن را برای مشتریان ساده‌تر کند.

همچنین اگر می‌خواهید بدانید نریشن چیست مقاله قبلی را بخوانید.

موشن‌گرافیک نرخ بازدید بالاتری دارد

در حال حاضر، تولید محتوای ویدئویی مخاطبان بیشتری نسبت‌به سایر روش‌ها مانند محتوای متنی دارد. موشن‌گرافیک نیز یکی از انواع روش‌های تولید محتوای ویدئویی است که به‌دلیل منحصربه‌فرد بودن محتوایی که دارد، بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته است. لذا، موشن‌گرافیک به‌تنهایی می‌تواند به اندازه سایر رقبای خود جذاب و تاثیرگذار باشد.

آزادی خلاقانه

موشن‌گرافی باید آموزنده و در عین حال سرگرم‌کننده باشد و مهمتر از همه، به‌جای بیان حدس و گمان و داده‌ها حقایق را ارائه دهد. از این جهت، هیچ محدودیتی در طراحی موشن‌گرافیک وجود ندارد و می‌توانید به‌راحتی هر چیزی را که مدنظرتان است را به پیاده‌سازی کنید.

سرمایه گذاری کمتر، بازدهی بیشتر

میزان بازدهی در ازای سرمایه‌گذاری، یکی از عوامل مهم در انتخاب گزینه مورد نظر جهت معرفی و تبلیغات است. از میان گزینه‌های بسیار زیادی برای که برای این منظور وجود دارد، موشن‌گرافیک یک گزینه ایده‌آل خواهد بود.

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟

از زمانی که موشن‌گرافیک برای اولین بار وارد صحنه شد، بحث در مورد مرز بین آنها و انیمیشن کامل وجود داشت. اما ممکن است بپرسید تفاوت بین موشن‌گرافیک و انیمیشن چیست؟ در مفهوم فنی، اصطلاحات موشن‌گرافیک و انیمیشن می‌توانند به‌جای یکدیگر مورد استفاده قرار بگیرند. اما، این دو تکنیک تفاوت‌های بسیار زیادی مانند کاربرد، بازار کار، چگونگی پیاده‌سازی و شخصیت‌پردازی با یکدیگر دارند. پس تا اینجا شما دانستید موشن گرافیک چیست و چه کاربردی دارد.

تفاوت در نوع کاراکتر‌ها و شخصیت‌پردازی

در طراحی انیمیشن، ابتدا یک داستان طرح شده و سپس با استفاده از ابزارهای طراحی گرافیک، شخصیت‌پردازی انجام می‌شود. همچنین، به‌دلیل ساده‌تر بودن کاراکتر‌ها در موشن‌گرافیک و عدم وجود سناریوی خاص، نیازی به شخصیت‌پردازی در آن نیست که باعث می‌شود زمان مورد نیاز برای مدل‌سازی کاراکترها در انیمیشن، بیشتر از موشن‌گرافیک باشد. علاوه‌براین، به دلایلی مانند محدودیت زمان و یا پرداخت هزینه‌های کمتر، کاراکترهای مورد استفاده در موشن‌گرافیک شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. اما، در انیمیشن تعداد کاراکترهای زیادی طراحی می‌شوند که هر کدام با ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند.

تفاوت در اهداف و کاربرد

یکی از مهمترین تفاوت‌های اصلی میان موشن‌گرافیک و انیمیشن، به کاربرد و موارد استفاده آن‌ها اختصاص دارد. زمان کوتاه‌تر موشن‌گرافیک نسبت‌به انیمیشن، بیشتر در شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل، موشن‌گرافیک یکی از بهترین گزینه‌ها برای سوشال مارکتینگ و انجام تبلیغات کسب‌وکارها در شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود. اما، کاربرد اصلی انیمیشن‌ در حوزه سرگرمی است و به‌طور معمول، زمان آن بسیار بیشتر از موشن‌گرافیک است.

تفاوت در حوزه کاری

افراد در حوزه انیمیشن بیشتر با تصویرسازی سروکار دارد، اما حوزه فعالیت فردی که به‌عنوان موشن‌کار فعالیت می‌کند، طراحی گرافیک است. به عبارت دیگر، در موشن‌گرافیک از تصاویر گرافیکی به‌منظور انتقال یک مفهوم خاصی به مخاطبان استفاده می‌شود و در انیمیشن، پروسه گسترده‌تری شامل خلق داستان با کاراکتر‌های مختلف و شخصیت‌پردازی برای آن است. کسی که در حوزه ساخت موشن گرافی تبلیغاتی کار می‌کند باید با اصول طراحی تبلیغات آشنایی داشته باشد.

تفاوت در نرم‌افزارهای طراحی

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های موشن، شامل فتوشاپ، افترافکت و پریمیر است. در تولید انیمیشن نیز نرم‌افزارهایی شامل 3DMax، Maya، Blender و لومیون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تفاوت در هزینه تولید

انیمیشن‌ها از لحاظ هزینه ساخت، به‌مراتب نیاز منابع مالی بیشتری دارند. دلیل این تفاوت نیز در تعداد مراحل، زمان، امکانات و تجهیزاتی است که در ساخت هر کدام بکار برده می‌شوند.

کاربرد موشن گرافیک

این روزها تقریباً در همه جا می‌توان موشن‌گرافیک را دید. از صفحات وبسایت گرفته تا شبکه های اجتماعی مختلف. در طراحی گرافیک صفحات وب می‌توان از موشن گرافی استفاده کرد. تنوع، زیبایی و جذابیت بالای موشن‌گرافیک باعث شده تا در بیشتر رسانه‌ها مورد استاده قرار بگیرد. اما، به‌طور معمول بیشترین استفاده از موشن‌گرافیک در کدام حوزه‌ها است؟ موشن‌گرافیک از جدیدترین مباحث در زمینه هنر دیجیتال است که این امکان را می‌دهد تا افراد پیام خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مخاطب منتقل کنند. برای این منظور می‌توانید از انواع موشن‌گرافیک برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنید. کاربردهای موشن گرافیک متنوع است و استفاده گسترده ای از موشن‌گرافیک در زمینه‌های مختلف می‌شود که به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

کاربرد موشن گرافیک چیست؟

اهداف آموزشی و اطلاع‌رسانی

در چنین قالب‌هایی از تولید موشن‌گرافیک، از آن برای ایجاد فیلم‌های آموزشی کوتاه یا اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت‌های خاص مانند انواع بیماری ها، نحوه ابتلا به بیماری، نحوه درمان آن، داروهایی که باید مصرف کنید، غذاهایی که می توانید بخورید و… استفاده می‌شود.

اهداف بازاریابی

موشن‌گرافیک در صنعت تبلیغات و بازاریابی اهمیت ویژه‌ای دارد و به‌منظور معرفی محصولات، ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. نام و مشخصات محصول، نحوه خرید و استفاده و سایر جزئیات مورد نیاز برای معرفی یک محصول در قالب یک موشن‌گرافیک ارائه می‌شود. به منظور آشنایی با نقش موشن گرافیک در تبلیغات می‌توانید از یک مشاور طراحی تبلیغات کمک بگیرید.

طراحی رابط‌ کاربری اپلیکیشن‌ها

بسیاری از افرادی‌که اپلیکیشن‌های خود را به بازار عرضه می‌کنند، برای جلوگیری از سردرگمی کاربران، پیش از ورود به آن‌ها نمایش داده می‌شود.

ساخت آیکن و نشانه

با وجود ثابت بودن آیکن و نشانه‌ها، افراد بسیاری از موشن‌گرافیک برای متحرک‌سازی آن‌ها استفاده می‌کنند. به‌طور معمول آیکن‌هایی که به روش موشن‌گرافیک طراحی می‌شوند جذابیت بیشتری دارند و باعث تعامل بیشتر کاربر با محیط اپلیکیشن یا وب‌سایت می‌شوند.

طراحی لوگوموشن‌ها و تایپوگرافی

لوگوموشن‌ها، فایل‌هایی هستند که دیزاین لوگوها را به‌صورت متحرک نمایش می‌دهند. طراحی و استفاده از لوگوموشن‌ها، محبوبیت زیادی پیدا کرده است و به‌دلیل مخاطب‌پسند بودن و ماندگاری بیشتر آن‌ها در ذهن افراد، مورد استقبال قرار گرفته‌اند. در تایپوگرافی نیز از تایپ حروف و کاراکترها و بکارگیری اِلمان‌های گرافیکی متحرک، استفاده می‌شود.

ساخت فیلم کوتاه

بکار بردن همزمان موشن‌گرافیک در کنار انیمیشن، باعث می‌شود تا آزادی‌عمل بیشتری داشته باشید و داستان خود را به‌صورت جذاب‌تری به مخاطب ارائه دهید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی یکی از جدیدترین و پرکاربردترین حوزه‌های موشن گرافیک است که با استفاده از عناصر گرافیک متحرک و صداگذاری، یک دنیای واقعی را برای کاربر ایجاد می‌کنند.

طراحی گیفت

گیفت‌ها یا تصاویر متحرک، یکی از انواع موشن‌گرافیک است که در شبکه‌های اجتماعی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. طراحی آسان گیفت نیز باعث شده تا در ساخت آن‌ها در بین طراحان طرافداران زیادی داشته باشد.

ساخت عنوان برای فیلم‌ها

یکی از موارد شکل‌گیری موشن‌گرافیک، طراحی عنوان برای فیلم‌ها و سریال‌ها است. از زمان بکارگیری موشن‌گرافیک، بسیاری از عناوین توسط طراحان متحرک‌سازی شده است.

پرزنتیشن

این تکنیک از موشن‌گرافیک برای ارائه مقالات و سخنرانی در کنفرانس‌ها و همایش‌‎ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌وسیله آن می‎‌‌‌توان انواع تصاویر، متون، نمودارها و عناوین را متحرک‌سازی کرد و افراد زیادی را مجذوب سخنرانی کرد.

برودکستینگ

برودکستینگ یکی از محبوب‎ترین و پرکاربردترین انواع موشن‌گرافیک است که به‌طور روزانه با آن سروکار دارید. بدون تردید این نوع موشن‌گرافیک را پیش از اخبار و یا رویدادهای ورزشی مشاهده کرده‎اید. در واقع در برودکستینگ، شرح تمام چیزهایی که قرار است در اخبار نمایش داده شود، متحرک‌سازی می‌شوند.

استاپ‌موشن

یکی از روش‎‌‌های تاثیرگذار ساخت موشن، ساخت انواع استاپ‌موشن است. استاپ‌موشن یک نوع انیمیشن است که در آن به‌جای استفاده از نقاشی، از عروسک‌ها و مدل‌های واقعی استفاده می‌شود.

هزینه طراحی موشن گرافیک

هزینه طراحی موشن‌گرافیک با توجه به عوامل متعدد تعیین می‌شود. به همین دلیل، هزینه نهایی متغیر است و پس از مشخص شدن پارامترهای مختلف اعلام می‌شود. با این حال، موارد زیر را می‌توان مهمترین عوامل تعیین‌کننده هزینه طراحی موشن‌گرافیک بیان کرد:

مدت زمان موشن‌گرافیک

شاید بتوان اصلی‌ترین عامل موثر در قیمت‌گذاری موشن‌گرافیک را مدت زمان آن بیان کرد. هزینه موشن‌گرافیک براساس زمان آن تعیین می‌شود و سایر عوامل، مشخص‌کننده هزینه هر ثانیه از موشن‌گرافیک هستند. در واقع، هر چه زمان یک موشن‌گرافیک بیشتر باشد، هزینه بیشتری را دربر خواهد داشت.

درجه سختی کار

میزان جزئیات بکار رفته در موشن‌گرافیک، یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین قیمت است. میزان جذابیت سناریو موشن‌گرافیک، سطح طراحی کاراکترها، تعداد کاراکترها، سطح گویندگان و… میزان زمان صرف‌شده و سختی کار را مشخص می‌کنند که به‌طور مستقیم در کیفیت طراحی نیز تاثیرگذار هستند.

طراحی دوبعدی و سه‌بعدی

نوع طراحی موشن‌گرافیک از جمله عوامل مهم در قیمت‌گذاری است. طراحی سه‌بعدی به‌دلیل جزئیات بیشتری که ارائه می‌دهد، به مدت زمان بیشتری برای طراحی نیاز دارد. با این حال، به‌دلیل تاثیر بالاتری که بر روی مشتری می‌گذارد، محبوبیت بیشتری در میان افراد دارد.

نوع موشن گرافی یا موشن گرافیک

لوگوموشن، تایپوگرافی،  استاپ‌موشن، برودکستینگ و… انواع مختلف موشن‌گرافیک هستند که هر کدام مراحل تولید، حجم اطلاعات، عناصر بکار رفته و… در هر کدام متفاوت است. به همین علت، با توجه به نوع نیاز افراد و انتخاب هر کدام از انواع موشن‌گرافیک، هزینه آن نیز متفاوت خواهد بود.

جمع‌بندی

ما در عصری زندگی می‌کنیم که تقریباً تمام اطلاعات در دسترس ماست. این موضوع باعث شده تا افراد و برندهای مختلف به‌طور مستقیم فرصت‌های بی‌نهایتی برای حضور در بازار در اختیار داشته باشند. اما آیا جلب توجه مخاطبان به این راحتی است؟ بدون شک، خیر! با این حال، با استفاده از موشن‌گرافیک، مشاغل امروزی می‌توانند به‌راحتی از فرصت های بازار کنند و پیوند عمیق‌تری با مشتریان خود برقرار کنند. طراحی موشن‌گرافیک در جلب توجه بینندگان بسیار موثر است و شکاف بین عناصر طراحی ثابت مانند آگهی مجله پر می‌کند.

عناصر موشن‌گرافیک معمولا کوتاه و حداکثر چند دقیقه هستند و بر روی یک پیام یا مفهوم متمرکز می‌شوند. به همین دلیل، شرکت‌ها به‌طور فزاینده‌ای از طراحی موشن‌گرافیک در کمپین‌های بازاریابی و طراحی پاپ آپ ها و تبلیغات خود استفاده می‌کنند. در واقع، هنر موشن‌گرافیک در توانایی برقراری ارتباط با یک پیام است، به‌طوری‌که کاربر بتواند به‌راحتی معنای آن را درک کند. اگر قصد دارید در دنیای امروز به رقابت بپردازید، موشن‌گرافیک یک راه‌حل ایده‌آل برای شما خواهد بود.

طراحی موشن گرافیک در مشهد

انواع مختلف موشن گرافیک کدام است؟

لوگو موشن، تایپوگرافی، برودکستینگ و استاپ موشن از کاربردی ترین انواع موشن گرافی ها محسوب می‌شوند.

از موشن گرافیک در کجا استفاده می‌شود؟

از طراحی موشن گرافیک در ساخت تیتراژ فیلم و تلویزیون، تبلیغات و بازاریابی دیجیتال، طراحی وب سایت و کانال‌های رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *